طراحی و اجرای نمای بیرونی

در این متن قرار است در باب وظایف و نقش طراح و مجری نمای بیرونی ساختمان صحبت کنیم و بدانیم که این فرد چگونه می تواند وظیفه محول شده به وی را به نحو احسن انجام دهد، جالب است بدانید فردی که این عملیات را انجام می دهد اصطلاحاً مهندس نما می نامند و همانطور که از نام او پیداست به طراحی و اجرای نمای ساختمان می پردازد. قبل از مطالعه ادامه اگر نیازمند طراح و اکیپ اجرایی حرفه ای برای نمای ساختمان، ویلا، خانه و… خود هستید همین حالا از طریق واتساپ به ما پیام بدهید.

احتمالاً این سوال در ذهن شما مطرح شده که دیزاینر داخلی به راستی چه فردی است و نقش خود را چگونه ایفا می‌کند؟ برای کسب اطلاعات تکمیلی در این حوزه و مطالب مرتبط با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. قبل از مطالعه ادامه اگر نیازمند طراح و اکیپ اجرایی حرفه ای برای دکوراسیون داخلی خانه و منزل، ساختمان، ویلا، شرکت، محل کار اداری، مغازه و… خود هستید همین حالا از راه روش های زیر با ما تماس بگیرید.

برای درخواست مشاوره رایگان و برآورد هزینه خدمات طراحی و اجرای نمای بیرونی ساختمان و خانه توسط کارشناس، شما عزیزان می توانید از طریق تلفن تماس 09199500495 با ما تماس بگیرید یا از طرق فرم زیر درخواست خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

طراحی نمای ساختمان

وظایف طراح نمای بیرونی ساختمان

انجام پروژه های مربوط به دیزاین نما بیرونی هر فضایی از لحاظ اهمیتی در درجه بالایی قرار دارد چرا که این قسمت از ساختمان تلفیقی از سلیقه معمار و صاحب ساختمان است و در واقع نما به نوعی ویترین آن ساختمان به شمار می رود و رهگذران و یا مراجعه کنندگان با مشاهده اولیه ظاهر ساختمان درباره دیزاین داخلی آن قضاوت خواهند کرد.

علاوه بر این موضوع این جزء ساختمان می تواند چیزی حدود 9 الی 26 درصد از هزینه کلی ساخت و ساز ساختمان را به خود اختصاص دهد بنابراین یکی از هزینه ‌های کلیدی در تمامی عملیات های تعمیراتی و یا ساخت و ساز محسوب می شود ضمن آنکه پس از انجام آن ممکن است صاحب بنا تا سال ها تمایلی برای هزینه مجدد به منظور تغییر دوباره بنا نداشته باشد از این رو طراحی و دیزاین اصولی این المان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

طراح نمای بیرونی ساختمان با به کارگیری دانش + خلاقیت + تجربه می تواند طراحی منحصر به فرد و گیرایی را برای فضای مورد نظر انجام دهد به طوری که پس از مشاهده فضای بیرونی و درونی بتوانید همبستگی و یکپارچگی را بین این دو فضا لمس کنید.

هر آنچه که مربوط به پوسته خارجی ساختمان محسوب می شود در حیطه عملکرد مهندس نما جای دارد و دقت داشته باشید که چنانچه این عملیات به طور اصولی و استاندارد انجام نپذیرد نه تنها طراحی انجام شده با راندمان مفیدی همراه نخواهد بود بلکه ممکن است سبب نا زیبا شدن آن فضا هم بشود.

برای شرح اهمیت این موضوع به این مثال توجه کنید

هنگامی که قرار است برای صرف غذا به رستورانی مراجعه کنید و یا در حین مسافرت قصد استراحت در یک هتل را داشته باشید اولین چیزی که نظر شما را جلب می کند چیست؟ مطمئنا اگر در حال گذر از یک خیابان باشید این نمای بیرونی آن فضاست که می تواند شما را تشویق کند تا از درون آن مکان نیز بازدید کنید، چنانچه نمای بیرونی به شکلی جذاب طراحی نشده باشد شاید مسافر و یا مشتری تمایلی برای گذران وقت در آن مکان نداشته باشد پس اینجاست که طراح نمای بیرونی ساختمان با یک طراحی جذاب و منحصر به فرد می ‌تواند علاوه بر حفظ مشتری های فعلی شما سبب جذب مشتری های جدید نیز بشود.

حیطه عملکرد مهندس نما تنها محدود به چنین فضاهایی نمی شود بلکه او می تواند نمای بیرونی فضاهای کاربری دیگری از قبیل منازل شخصی، ویلا، ساختمان های اداری، ارگان های دولتی، سالن های پذیرایی، کتابخانه و … را نیز طراحی کند.

مقاله پیشنهادی: طراحی دکوراسیون داخلی

اهمیت انتخاب طراح نمای بیرونی ساختمان

اگر با پروژه های ساخت و ساز و یا دیزاین آشنایی داشته باشید به خوبی به این مسئله واقف هستید که آنچه مربوط به ظاهر ساختمان می شود تنها در حیطه انتخاب معمار و کارفرما محدود نمی شود بلکه می بایست از لحاظ ساختمان سازی شهری نیز اصول و قواعد رعایت گردد و نسبت به استانداردهای تعریف شده از جانب این ارگان پاسخگو باشید و شاید اینجاست که اهمیت نقش طراح نمای بیرونی ساختمان بیش از پیش پر رنگ می شود اما از دلایل اهمیت طراحی اصولی نمای ساختمان می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • می تواند از اتلاف انرژی پیشگیری کند.
  • در فضاهای تجاری این المان می تواند به عنوان یک فاکتور تعیین کننده در جذب و یا دفع رهگذران و مشتری ها محسوب شود.
  • نما می بایست متناسب و همخوان با سایر ساختمان های اطراف خود باشد.
  • به علت هزینه بر بودن این عملیات؛ می بایست طراحی به شکل اصولی انجام پذیرد تا از هدر رفتن متریال و دوباره کاری پیشگیری شود.

طراح نمای بیرونی ساختمان و نکات حین عملیات اجرایی

_ به علت تمامی موارد و آیتم های ذکر شده؛ طراح نمای بیرونی ساختمان یا همان مهندس نما می بایست به متریال استفاده شده، جزئیات طراحی و چگونگی اجرای عملیات به طور کامل مسلط باشد به طوری که در ضمن کاهش هزینه‌ ها با طراحی های هدفمند بتواند عمر مفید نما را به حداکثر خود برساند.

_ مهم نیست طراحی بیرونی تا چه اندازه زیبا و گیرا انجام شود، اگر هماهنگی با  فضای کاربری و درون آن محیط نداشته باشد نازیبا به نظر خواهد آمد لذا مهندس نما می بایست به این موضوع توجه کند که حتما سبک نمای بیرونی و درونی ساختمان با یکدیگر هارمونی داشته باشند به طوری که به شکل یکپارچه و منسجم دیده شوند و این احساس در مشتری ایجاد نشود که سنخیتی بین این دو المان وجود ندارد.

_ استفاده از آجر و سفال برای فضاهای مسکونی و شخصی می تواند گزینه مناسبی به شمار برود و برای فضاهای دولتی و رسمی هم استفاده از شیشه و یا فریم های آلومینیومی می تواند گزینه مفیدی محسوب شود.

طراح نمای بیرونی ساختمان می ‌بایست به گونه ‌ای دیزاین را انجام دهد که علاوه بر رعایت تمامی نکات ذکر شده سلیقه کارفرما نیز تا حد امکان در نظر گرفته شود.

_ مهندس نما می بایست جنبه های متفاوتی را مد نظر قرار دهد به طور مثال باید فرهنگ آن منطقه، شرایط جوی، رفتارهای سازه ای، کارایی آکوستیکی، امنیت، قابلیت اجرا، پایداری در برابر آتش و باران، دوام و مقاومت، نوردهی ساختمان و همچنین تعمیر پذیری نما را لحاظ نماید.

مهم ترین سبک های طراحی نمای بیرونی ساختمان

  • سبک رومی

این طراحی ویژه روم باستان نیست بلکه سیر تکاملی از تاریخ معماری را شامل می ‌شود که طرح های ایران باستان نیز در آن حضور دارند و شما می توانید المان هایی چون کتیبه و سرستون ‌ها را در آن مشاهده کنید.

  • سبک کلاسیک

به نوعی یادآور طراحی های باشکوه عصر باستان است به طوری که عموماً در آنها ستون های تزیینی با قطر زیاد، المان هایی با قوس های بلند و ریزه‌ کاری ‌های متعدد دیده می شود.

  • سبک مدرن

یکی از سبک های رایج و محبوب به شمار می رود که در آن دیگر اثری از تجملات و ریزه‌ کاری ‌های دو سبک قبلی دیده نخواهد شد.

  • سبک مینیمال

همانطور که مستحضر هستید این سبک بر اساس سادگی و دوری از تجملات استوار شده و جالب است بدانید که جزء طراحی ‌های محبوب و در حال گسترش به شمار می رود و ممکن است در بسیاری از دیزاین های ویلاها نیز از آن استفاده شود.

  • سبک اسلامی

این دیزاین ها در فضاهای تاریخی و مذهبی به کرات دیده می شوند.

  • سبک آرت دکو

این سبک از طراحی های قرن بیستم فرانسه نشات گرفته است، دیزاین ها عموما سبک و سیاقی ساده همراه با خطوط منظم و متقارن دارند و بیشترین متریال استفاده شده در آنها آیینه، کروم و برنج است.

  • سبک اسکاندیناوی

همانند سبک اسکاندیناوی که در طراحی داخلی استفاده می شود این حالت نیز فاقد تجملات بوده و ظاهری آرام و ساده دارد و در دیزاین این ساختمان ها عموماً از متریالی مثل چوب همراه با شیشه و استیل کمک گرفته می شود.

 برای درخواست خدمات ساختمانی ارائه شده در وب سایت شما عزیزان می توانید از طریق تلفن تماس 09199500495 با ما تماس بگیرید یا از طرق فرم زیر درخواست خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم.

خدمات اصلی کنتراتچی

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/kontoratchi/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373